tirsdag 7. februar 2012

Tilbakeblikk 2011 - del 2

I august 2011 var jeg og to venninner, Gunn Marit og Liv på en ukestur til Jotunheimen. Vi gikk fra hytte til hytte, hadde lange dagsetapper, gnagsår, oppturer og nedturer, regn og sol, vi var våt og kald, trøtt og sliten, men du verden for en fantastisk tur og for en flott opplevelse...en herlig følelse av lykke. Tenk at det går ann.



Her er ruta som vi gikk:

Dag 1: Gjendesheim - Glitterheim 26 km
Dag 2: Glitterheim - Spiterstulen 19 km. Vi skulle gå over Glittertind men på grunn av dårlig vær måtte vi ta en annen rute.
Dag 3: Til toppen av Galdhøpiggen 14 km
Dag 4: Spiterstulen -  Gjendebu 26 km
Dag 5: Gjendebu - Memurubu over Bukkelægeret 12 km
Dag 6: Memurubu - Gjendesheim over Besseggen 16 km



Jotunheimen er et utrolig flott område å gå turere i. Her er høye fjell og dype daler. Man kan gå ukesvis i fjellet ellet bare dagsturer. Ekte norsk natur som vi skal være stolt over....klump i halsen...kremt kremt.
Turistforeningen har flere hytter i Jotunheimen og vi overnattet på 3 av dem, samt to private turisthytter. Det var herlig når vi kom fram etter endt dagsetappe, sliten og trøtt, våt og kald, og få et rom en ,varm dusj, plass til å tørke de våte klærne våre, en deilig 3 rettersmiddag og til slutt legge seg i en varm seng. Det kalles luksus :)

Å nå toppen av Galdhøpiggen var helt sykt. Selv om vi ikke hadde klarvær, var det å bare vite at vi sto på toppen av Norge en herlig opplevelse. Vil gjerne tilbake dit engang.

Vi gikk over Besseggen, som var en utrolig flott tur. Vi hadde jo hørt om at det var kø i fjellet og det fikk vi oppleve på tur over Besseggen. Det myldret av folk over alt og fjellet så ut som en maurtue. Men vi hadde en fantastisk dag over Eggen.



Ha en flott og begivenhetsrik dag!
post signature

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...