onsdag 8. februar 2012

Bøker

Er akkurat ferdig med å lese ei bok som heter "Tilbake til Riverton" av Kate Morton. Dette er en spenningsroman, og er utrolig fengslende og spennende. Man blir helt oppslukt og klarer nesten ikke å legge boka fra seg

Interessen for Kate Morton begynt med ei annen bok av henne som heter "Den glemte hagen". Jeg slukte alle de 650 siden og ville ha mer. Fortsatte med å lese "En svunnen tid" og i går ble jeg ferdig med "Tilbake til Riverton".

Disse romanene har alt hva mitt leserhjerte begjærer når det kommer til kjærlighet, mysterier, spenning og gode historier. Man havner i en boble av et eventyr, et eventyr for voksne. Bøkene er en blanding av fortid og nåtid. Du blir fengslet av spenning, av gamle slott som gjemmer på fortidens hemmeligheter, historier som bare må nøstes opp i. Liker du det, anbefaler jeg disse bøkene.

Skulle bare ønske det var mer. Håper at Kate Morton fortsetter å skrive slike romaner.

Litt om forfatteren

morton-kate_newsKATE MORTON

Kate Morton debuterte i 2006 med Tilbake til Riverton og i 2008 kom Den glemte hagen. Begge romanene er store internasjonale suksesser og bøkene er utgitt i 36 land. Den glemte hagen gikk rett inn på bestselgerlistene da den kom i 2008.
Her i Norge har bøkene hennes solgt nærmere 150 000 eksemplarer.
Hennes tredje roman The Distant Hours. en svunnen tid kom på norsk i mai  2011.
Kate Morton ble født i 1976 i Berri, Sør Australia. Hun er den eldste av tre søstre og familien flyttet flere ganger før de slo seg ned i Tamborine Moutain. Der gikk hun på en liten landsbyskole og benyttet fritiden på å oppfinne nye leker sammen med hennes søstre. Hun likte å lese fra en tidlig alder og hennes favoritt forfatter var Enid Blyton. Det var mysterier og hemmeligheter som opptok tankene hennes og gjorde at hun lå våken om natten enten ved å lese eller å skrive selv.

Hun er utdannet innen teatervitenskap og engelsk litteratur og bor i dag i Brisbane sammen med sin mann og deres to sønner.

Litt om bøkene:

" Tilbake til Riverton" - 2006

To søstre blir vitner til at en ung poet tar livet av seg på en sosietetsfest i 1924. Den nittiåtte år gamle Grace Bradley, som en gang var hushjelp på Riverton, husker sin egen del av historien, en hemmelighet hun har holdt på lenge. Da en ung produsent kommer til henne for å lage film av hendelsen forteller hun hva som skjedde den sommeren i 1924, i etterkant av den første verdenskrig og i de glamorøse 20-årene. Dette er forfatterens debutroman.

 
 
"Den glemte hagen" - 2008

Australia 1913: En liten pike blir funnet forlatt på et skip på vei fra England til Australia. Alt hun kan huske er en mystisk kvinne som hadde lovet å passe på henne, men kvinnen er sporløst forsvunnet. I 1975 er Nell Andrews en gammel dame og reiser til England for å finne sannheten om sitt opphav. Hennes søken fører henne til Cornwall, og eiendommen Blackhurst Manor, som har vært i Mountrachet-familiens eie. Når Nell dør i 2005, arver barnbarnet Cassandra et lite hus på eiendommen. Huset er beryktet blant lokalbefolkningen for hemmelighetene det skjuler, og det er her det hundre år gamle mysteriet om den forlatte jenta avsløres.


"En svunnen tid" - 2010

Tre søstre i et gammelt slott
Hovedpersonen er Edie, som overraskes av morens voldsomme reaksjon på et brev som kommer i posten.
Brevet ble postet for femti år siden, men ble bortlagt av postvesenet. Beveget av morens reaksjon begynner Edie å nøste trådene bakover i tid. Trådene samler seg i slottet Milderhurst og hos de tre gamle søstrene som bor der. Edie forstår at moren har en fortid som hun har holdt skjult for sin datter. Moren, Meredith, ble evakuert fra London under andre verdenskrig. I atten måneder bodde hun i slottet hos de tre søstrene. I slottet bodde også søstrenes far, Raymond Blythe, som i 1918 skrev boka Den sanne fortellingen om Muddermannen. Denne boka har vært viktig i Edies egen barndom, og hun skal komme til å forstå at det ikke er
tilfeldig.
Hver gang jeg leser Kate Mortons bøker, opplever jeg det samme: Virkeligheten sprekker som en såpeboble, og jeg dras inn i en annen verden, til en annen tid og et annet sted.
Edie reiser til slottet Milderhurst og møter de tre søstrene som fremdeles bor der. Hun begynner å lete etter historien som skjuler seg i slottets vegger; hemmeligheter som ingen lenger snakker om. Hvorfor har de tre søstrene aldri forlatt slottet? Hva gjorde at den yngste av søstrene mistet fotfestet og ble gal? Hvorfor var Raymond Blythe så hemmelighetsfull når det gjaldt opprinnelsen til boka han skrev? Hva sto i brevet som gjorde Meredith så opprørt?


Ha en eventyrlig dag.

 
post signature

2 kommentarer:

  1. "Den Glemte Hagen" leste faktisk jeg også i høst. Jeg må se om jeg kan få tak i de andre bøkene som du nevner her. Hvilke likte du best?
    Siv i Billings

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg likte alle tre på hver sin måte, men min favoritt er uten tvil den glemte hagen. Ble allikevel ikke skuffet da jeg leste de andre. Anbefaler deg å lese alle.

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...