torsdag 13. mai 2010

Hytta


I helga var vi på hytta vår i Skipsfjorden som ligger på Vannøya. Her er et paradis for naturelskere, det er fantstiske forhold for jakt og fiske, multemyrene ligger på rekke og rad, her er et yrende dyreliv og man kan oppleve havørn, sel, oter, rein, elg, mink, røyskatt og mange forskjellige fugler.
Om sommeren ligger fjorden badet i  midtnattsol.



Her er litt historien om Skipsfjord:
Skipsfjorden er en fjord ytterst på Vannøya i Karlsøy kommune.
Her blei aldri noen stor bosetning. Kanskje mest på grunn av begrensede ressurser i havet, da fjorden alltid har vært fiskefattig. Til gjengjeld var det gode forhold på land, med gode multemyrer, laksefiske, torvemyrer, innmarker og beite.
Her har vært lite av samfunnsgoder. Hit kom aldri vei, ikke en gang bru over elva, ikke skole og ikke handel. Telefon, post og dampskipsanløp bare på slutten av bosettingsperioden.

Etter krigen var her omtrent 12 bruk, nokså spredt rundt fjordbotn. Mannfolka var borte på fiske store deler av året. Kvinnfolka strevde med jorda, husdyra og heimen. Så en dag brøt den første familien opp fra fjorden. De ville ikke lenger vente på samfunnsgoder som andre hadde, men som her ikke syntes å være innen rekkevidde, og flytteprosessen fortsatte. De fleste fòr til bygdene i nærheten eller til Tromsø, enkelte enda lenger. I 1970 var den bare en familie igjen.

Idag er det ingen fastboende i Fjorden. Det er kun hytter tilbake. Her kan dere lese mer i Skipsfjorden: http://skipsfjord.com/




Hytta vår ligger ytterst i Skipsfjord på Rotengen som eiendommen heter. Det er langt mellom naboene og er ingen fastboende her.

Vi har planlagt å renovere hytta endel innvendig og denne sommeren blir vi å bruke mye tid til dette. Denne helga har vi  revet en vegg mellom stua og gangen og malt et soverom.

Slik var soverommet da jeg begynte å male


Grunningen er i gang


Så er det klart for 3.strøk



Resultatet ble bra!! Bare se....







Ha en fin dag <3

post signature

1 kommentar:

  1. Ser ut til å være et flott sted dere har der, med storslagen natur. Heldiggriser. Soverommet ble jo kjempefint!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...