mandag 15. mars 2010

Idag har vært en strålende dag når det gjelder været. Fikk skikkelig påskestemning. Har vært på langtur på jobb og kjørt store deler av Reinøya rundt. Her bor det mange hyggelige folk og jeg trives med å være der. Har mange slektninger på øya og min mann kommer der ifra. Vi bruker å være der endel på besøk og da spesielt i påsken og om sommaren.

Fakta om Reinøya:
Reinøya er ei øy som ligger i Karlsøy kommune i Troms fylke. Fram til 1. januar 2008 var den sørlige delen av øya en del av Tromsø kommune. Reinøy har fire bygder, hvor størstedelen av befolkningen bor, Nordeidet, Finnkroken, Grøtnesdalen og Stakkvik. Sistnevnte regnes som øyas hovedsenter. Øya ligger øst for Ringvassøy og har et areal på 147 km² og 300 innbyggere (2008) Navnet Reinøy kommer av ordet Rein eller Reina; «øya med fjellkantene».

Øya har nesten alt en kan tenke seg av natur. Fjellene på øya er en opplevelse, her kan en få nesten alt av turterreng fra de behagelige slakke bakkene opp mot fjell eller rettoppklatring til topps.  Har mange fine turopplevelser herfra. Ifjor var jeg på to toppturer her, Storting og Sæterelvtinden.

Stortind på Reinøya



"Hesteryggen" - Lilletinden (Reinskartinden)



Meg på Sæterelvtinden



Utsikt fra Lanes med Reinøy i bakgrunnen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...