fredag 27. januar 2012

Tilbakeblikk 2011


Siden jeg hadde en vel lang bloggpause i 2011 er det noen opplevelser jeg ikke har fått delt med dere. Det ene er en fantastisk tur vi hadde til Australia. Ja du leser riktig, i april i fjor reiste jeg, min mann og min mor til Melbourne i Australia for å besøke vår eldste datter som studerte der. Silje reiste i januar til Melbourne på utveksling og var der til i juni. Hun gikk på Deakin university.

Vi hadde en fantastisk flott tur. Reisen tok lang tid ca 30-33 timer, men flyene var flotte og med håndarbeid, masse lesestoff, filmer og god service gikk det helt greit. Vi reiste med Qatar airways, veldig bra flyselskap og anbefales.

I Melbourne var vi skikkelige turister, med ryggsekk og fotoapparat. Silje tok oss med på det meste som liksom skulle være turistattraksjoner. Når hun måtte være på skolen ruslet vi rundt i byen og ble kjent med den på egen hånd. Selv om vi ikke på langt nær fikk sett "alt". Byen e jo gigant i forhold til våre dimensjoner. Hør bare her, det bor over 3,8 millioner innbyggere i Melbourne og er en av verdens største byer i utstrekning. Helt utrolig og der har vi vært.


Her er litt fakta om Melbourne:

Melbourne er hovedstad i den  australske delstaten Victoria og er den nest største byen i Australia med et antatt innbyggertall i 2006 på 3,8 millioner. Byen er en av verdens større byer når det gjelder utstrekning. Melbourne er en viktig by for AUstralias industri og finans, en tredjedel av de største utenlandske selskapene i Australia har hovedkontor her. Melbourne har også Australias største havn.

Klimaet i Melbourne er mildt, men byen er kjent for skiftende vær, og det sies at Melbourne har fire årstider på ett døgn. Det finnes årstider i staten Victoria og Melbourne. Årstidene er motsatt av Norge. Vinteren i Melbourne er fra juni til september, og temperaturene ligger normalt mellom 5 og 15 grader. Det kan også være varmere, men sjelden kaldere. Ingen har vinterdekk på bilene i Melbourne, men pendlere fra innlandet kan oppleve frost og glatte veier. Sommertemperaturene ligger normalt mellom 20 og 30 grader. I perioder kan temperaturen ligge på rundt 40 grader.

Historie
Melbourne ble grunnlagt den 10.mai 1835 av en gruppe nybyggere. i motsetning til flere av Australias andre storbyer som ble grunnlagt som straffekolonier. Da det ble oppdaget gull i Victoria vokste byen sterkt. På 1880-tallet var byen den nest største i det britiske imperiet. I 1901 ble Melbourne hovedstad for den australske føderasjonen. I 1927 ble hovedstaden flyttet til Canberra.
Utover første halvdel av 1900-tallet vokste byen jevnt. Da Melbourne avholdt sommer-OL i 1956 var det første gang de Olympiske leker ble avholdt på den sørlige halvkule.
(Wikipedia)

Ei helg leide vi bil og reiste vestover langs kysten tilen liten surfelandsby som heter Lorne. I Australia er det venstrekjøring og det var jo ei lita utfordring, men Wiggo tok den på strak hånd og gjennomførte bilkjøringen veldig bra. I Lorne leide vi en flott hytte. På verandaen fikk vi besøk av utrolig mange kakaduer, de var så tamme og spiste rett av hånden vår. Lørdagen reiste vi langs "the great ocean road". Målet for turen var de tolv apostlene.



Her er litt fakta:

Great Ocean Road

I Australia finner man en av verdens flotteste veistrekninger, Great Ocean Road. Den strekker seg fra Torquay vest for Melbourne og over 300 km til den gamle hvalfangerbyen Warrnambool. Veien går langs Australias sørkyst med utsikt over Sydhavet. Veien ble bygget etter Første Verdenskrig av de hjemvendte soldatene, som et minnesmerke for deres falne soldatkamerater.

De 12 ApostleneDe 12 Apostlene er 12 store sandsteins søyler som står ute i havet langs kysten. Opprinnelig fantes det 12, men havet arbeider seg voldsomt innover kysten og ødelegger med tiden sandsteinssøylene. Langs denne kyststrekningen finner man voldsomme loddrette klipper som Sydhavet har utarbeidet med tiden. Her er all bading forbudt, og når man står og kikker ut over området fra broer som er bygget for turistene så forstår man hvorfor. De 12 Apostlene er en av de mest fotograferte turistattraksjonene i Australia.

 

Vi hadde en utrolig flott dag. Selv om det regnet fikk vi sett de tolv apostelene (heller det er vel bare 8 igjen), ville koalabjørner, surfere i aksjon langs strendene og utrolig flott natur. Vi opplevde å kjøre oss vill inn i en jungel etter litt uoppmerkshet fra kartleseren, men kom oss vel hjem etterhvert.



En av dagene reiste vi til en park der dyrene for det meste går rundt slik de vill. Vi fikk mate dem også. Her traff vi på kenguru, koalbjørn, Wallaby, dingo og masse andre rare vesner. En fantastisk opplevelse var det da vi fikk stryke en koalabjørn, pelsen var utrolig myk nesten som en kosebamse.


Australiat-uren var en flott opplevelse som vi aldri kommer til å glemme




post signature

onsdag 25. januar 2012

RYPEVOTTER

Har laget mitt første selvkomponerte strikkemønster. Mønsteret har jeg begynt på for en god stund siden, men har ikke hatt tid eller ork til å gjøre det ferdig. Nå mens jeg er sykemeldt har jeg jo hatt god tid til å tenke,tegne, strikke, tenke igjen, tegne mer, rekke opp, strikke på nytt, tenke enda mer, rekke opp igjen, strikke på nytt og i går ble vottene det ferdig. Vottene er til min mann som er helfrelst rypejeger og jeg tenkte at han skulle få disse. De er de eneste av sitt slag pr dags dato, men det kan jo hende jeg strikker de til andre og gir i gave.

Starten.......


Gikk etterhvert over på dataen, excel er faktisk fint å bruke når en skal lage mønster


 
 Tenke...tegne...strikke...tenke...rekke opp... tegne... strikke på nytt...tenke igjen...rekke opp...tegne...strikke på nytt, slik holdt jeg på



Stadig rettelser....



Her er resultatet....




Med navn i håp om å få dem tilbake viss de glemmes en plass.....


Er veldig fornøyd, og det er eieren også :)



..detaljer rypevotten: ei rype som sitter under ei busk, med fjellene i bakgrunnen


lykke-ønskninger høre med


Ha en flott dag

SKITT JAKT


post signature

tirsdag 24. januar 2012

Samlinga mi

Alle samler vi på noe. Jeg husker da jeg var liten, da samlet jeg på servietter, colakorker (det sto jo noe inni dem), ABBA bilder som jeg klippet ut av ukeblad, og sikkert masse annet rart. Husker at jeg byttet med mine venninner og det var om å gjøre å ha den finseste samlinga.

Idag samler jeg på noe som jeg ikke bytter med noen. Jeg samler på fingerbøl, ikke sånne som skal brukes når en syr, men slike suvernier som en får kjøpt når en er ute å reiser. Jeg begynte i 2004. Da fikk jeg mine første to og det var da jeg tenkte at det hadde vært morsomt å samle på. De er jo lett å få tak i hvor hen jeg drar. De er små og tar ikke store plassen, for tenk viss jeg skulle samle på andre suvernier som er mye større da ville stua bli for liten ganske fort. Disse små søte fingerbølene har jeg satt i en slik settekasse som henger på veggen.



I dag har jeg 67 fingerbøl fra hele verden. Det som er litt morsomt er jo at flere i familien min, barna mine og vennene mine vet om dette og kjøper rett som det er fingerbøl til meg på sine reiser. Det er så kult!

Tenkte at jeg skulle skrive litt om de forskjellige fingerbølen jeg har, hvor de kommer fra og hvem jeg har fått de av.

Mine første fingerbøl fikk jeg fra en pasient på jobben i 2004. Han hadde vært i Spania på Solgården på ferie og hadde kjøpt masse rart som vi pleierne fikk.


2 flotte fingerbøl med spanias sol på den ene og senioritas på den andre.

Ha en flott og solrikdag.


post signature

lørdag 21. januar 2012

Oppussing av badet

Denne uka har gått med til planlegging og igangsetting av vårt neste oppussingsprosjekt. Uka før operasjonen malte og ordnet jeg yttergangen, bilder av det vil komme etterhvert. Denne gangen står badet for tur. Det har blitt endel diskusjoner hva og hvordan vi skal ha det. Vi e blitt enig på det meste men ikke alt. Toalettet er blitt et hett tema. Jeg vil gjerne kjøpe et slikt som henger på veggen, mens mannen min mener det er greit det vi har. Hva det blir til vil tiden vise. Nok om det.
Det er onkelen min som står for det meste av arbeidet. Han har revet hele det gamle badet og lagt nye veggplater. Etterhvert vil det komme nytt tak og gulv med fliser. Dusj og badromsinnredningen er bestilt. Gleder meg til det blir ferdig.
Her er noen bilder så lang:





Det meste er revet ned og bare skallet står igjen



Glemte å ta bilde av badet før rivingen, men her er litt av badromsinnredningen som vi hadde.

Ha ei fin helg:)


post signature

mandag 16. januar 2012

Dagen idag

Dagen idag -  har jeg for det mestet sittet i sofaen og sett på gamle CSI episoder og strikket. Koselig, det er det og for noen dager går det ann, men jeg må sitte slik i ca 8 uker. Grunnen til det er at jeg lørdag 14.januar ble operert i venstre stortå. Det heter Hallux valgus. Hallux valgus er en feilstilling av stortåen slik at den vries i retning lilletåen, samtidig er stortåens grunnledd delvis ute av ledd.




Jeg har plagdes med dette i flere år og det siste året har det blitt værre. Venstre fot er gipset og jeg kan ikke trå på foten bare bakerst på hælen, men det er vondt så jeg har ikke gjort det ennå. Så her hinker jeg på krykker og er litt hjelpesløs, men bare på noen dager har jeg funnet noen smarte løsning for å være mer selvhjulpen og jeg klarer meg supert. Om 2 uker skal jeg skifte gipsen og fjerne stingene, så er det på med ny gips i ca 5-6 uker.
Jeg er ikke akkurat kjent for å kjede meg, har alltid ett eller annet på gang. Så disse ukene blir det mye strikking, se på tv og høre på radio, har endel arbeid på dataen som jeg skal begynne på, også håper jeg på masse sykebesøk:) Bare kom!!!



post signature

torsdag 5. januar 2012

Nyttår.....nye muligheter

Godt nyttår!!
Da har vi et helt nytt år foran oss. Hva vil vi med det? Hva vil det bringe av gleder og sorger? Nye muligheter, nye mål, det er bare å sette i gang! Trener mer, spise sunnere, være snillere, flinkere til å besøke familie og venner. Det var vel det vi skulle i fjor også....


Hva skjedde, mye skjedde...noen opplevde å miste en som sto en nær, noen opplevde samlivsbrudd, noen mistet jobben, noen opplevde det å ikke bli anerkjent osv. Men er det så enkelt å bare legge igjen bagasjen, den gamle bagasjen når klokka runder tolv den aller siste dagen i året. Dette nye året kan gi oss en opplevelse av det å starte på nytt med blanke ark og fargestifter til slik Prøysen synger om, men det er ikke alltid det kjennes sånn. Det e både sant og usant at vi får en dag i morra som rein og ubrukt står. Nye dager gir nye muligheter, men nye dager har også gammel bagasje. Alt er der fortsatt, vi sørger, vi spiser det samme som i fjor, vi har ikke fått ny jobb, vi har ikke fått noen ny partner og vi streber fortsatt med få anerkjennelse, hva gjør vi med det? Klarer vi å legge noe igjen i det gamle året og starte på nytt. Det vil tiden vise, noe klarer vi kanskje å legge bak oss, mens annet rask blir vi aldri kvitt.


Jeg vet det høres banalt ut, men det er ikke annet å gjøre enn å brette opp armene, hive den gamle bagasjen og starte på nytt uansett hvor lang tid det tar, om det er et nytt år eller ikke, en dag vil livet smile til deg også:)


CARPE DIEM!


Jeg ønsker dere alle et riktig godt nyttår.



Fullmåne over Vanntindan.


post signature
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...